Aplikacija za putne naloge? Da! evo i zašto

Kao jedan od sinonima za gubljene dragocjenog vremena u poslovnom svijetu, putni nalozi i obračun putnih troškova danas ipak mogu biti puno jednostavniji.  Ako ste i vi među onima koji su odlučili prebaciti evidenciju putnih troškova u sustav koji štedi vrijeme i daje bolji uvid u podatke,  sigurno ste se zapitali kako to „najbezbolnije“ izvesti.  Što je veća tvrtka, to je i veći broj odjela čiji se podatci prikupljaju i evidentiraju.  Stoga je vrlo važno pronaći sustav koji to sve može pokriti.

Upravo zato je aplikacija za putne naloge postala jedno od sve češćih rješenja na domaćoj poslovnoj sceni.

Novi sustav mora riješiti stare probleme

Novi, napredniji sustav uvijek ima isti cilj.  To je je riješiti sve dosadašnje probleme vezane uz evidenciju i obradu putnih troškova. Nejasna poslovna politika oko putovanja, netransparentni podaci ili kašnjenje u isplatama putnih troškova samo su neki od njih. Zato je prvi, najvažniji korak kod implementacije novog sustava dobro definirati postojeće probleme. Jedino se na takav način mogu kvalitetno riješiti. 

Koliko vaših djelatnika redovno ide na službena putovanja? Tko će upravljati novim sustavom za evidenciju putnih troškova? Ima li ta osoba zadovoljavajuću razinu infromatičke pismenosti? Sve su ovo važna pitanja na koja također morate odgovoriti prije nego aplikacija za putne naloge preuzme analizu i obradu vaših podataka.

Kako bi implementacija dala najbolje moguće rezultate, jednako je važno i da se prethodno upoznate s problemima i potrebama svojih zaposlenika prilikom obračuna putnih troškova. Na taj način i oni će postati zadoviljniji.

Ulaganje u informatičku infrastrukturu je isplativa investicija

Cijena novog sustava za evidenciju putnih troškova ponajviše ovisi o dvije stvari. Prva su, naravno, vaše potrebe. Pri tome mislimo na, primjerice, složenost sustava koji želite uvesti, broj opcija pri obradi podataka koje nudi i sl. Drugo važno pitanje je sama vrsta sustava koji želite implementirati. 

Već gotova aplikacija za putne naloge povoljnije je rješenje od sustava koji odlučite razvijati unutar tvrtke ili rješenja po narudžbi koje se potpuno prilagođava vašem poslovanju, no cjenovno je najzahtjevnije.

U ovoj fazi razmatranja važno je objektivno procijeniti i stanje vaše informatičke infrastrukture. Naime, ovisno o vrsti rješenja kojem težite, potrebna su i određena ulaganja u ovom segmentu poslovanja.  Što je složenije rješenje, potrebno ulaganje je veće. 

Novi sustav treba objediniti sve vaše dosadašnje podatke

Brine vas što će se dogoditi s brojnim Excel tablicama s podatcima o vašim dosadašnjim o poslovnim putovanjima? Baš ništa. Ukoliko se odlučite da je aplikacija za putne naloge sustav preko kojeg ćete od sada rješavati ovo pitanje, svi vaši dosadašnji podatci lako se mogu prenijeti u novi sustav.

Organizacija putnih troškova kroz softverska rješenja nudi brojne prednosti i za one koji poslovno putuju i za one koji troškove prate i obračunavaju. Implementacija takvog rješenja donosi uštedu, veću efikasnost u radu te transparentniji odnos unutar tvrtke.

Želite saznati više o ovakvom rješenju? Obratite nam se kako bismo zajedno utvrdili potrebe vaše tvrtke i pronašli rješenje unutar našeg sustava za praćenje putnih troškova GOOMA.